Veel gestelde vragen

Alles wat je moet weten

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaand woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Het plan

In de derde fase worden grotendeels hetzelfde soort tussenwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaand-geschakelde woningen als in Fase 1 gerealiseerd. Daarnaast komen er in Fase 3 ook 6 patiowoningen!

In de eerste fase komen min of meer dezelfde woningtypen als in de derde fase. De tweede fase bestaat uit 21 appartementen. De bouw van de eerste fase is in volle gang en de eerste woningen zijn al opgeleverd en bewoond. Ook de bouw van de appartementen is inmiddels gestart. Fase 3 bestaat uit 33 woningen; totaal komen er dus 87 wooneenheden. 

Ja, deze woningen zijn in fase 1 ook al gebouwd m.u.v. de 6 patiowoningen. Er kunnen wel kleinere verschillen zijn tussen de woningen van fase 1 en 3.

Het kopen van een woning

Voor de verkoop hebben wij makelaarskantoor Van de Water ingeschakeld. Zij zijn bij uitstek je gesprekspartner voor allerlei vragen op het gebied van de aankoop van een nieuwbouwwoning. Vandaar dat je, indien er een woning aan je wordt toegewezen, wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarbij alle ins en outs worden besproken.

Een brochure is beschikbaar bij de start van de verkoop. Iedereen die het interesseformulier heeft ingevuld, zullen wij laten weten wanneer de start van de verkoop plaatsvindt. Op deze website zullen we dit ook kenbaar maken.

Voor alsnog kun je je interesse kenbaar maken door het interesseformulier in te vullen. Klik hier. Via het voorkeur-/keuzeformulier kun je je na de start verkoop inschrijven voor de woning(en) van je voorkeur. Dit formulier kunnen we eventueel ook na de start verkoop samen met de brochure naar je toesturen, deze kan je dan invullen en daarna inleveren bij de makelaar. Na de inschrijftermijn worden de woningen toegewezen.

Uitgangspunt voor de toewijzing is dat er naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers wordt gestreefd en we zullen dan ook toewijzen aan de meest concrete kandidaten. Mocht na inventarisatie van de inschrijvingen blijken dat er meerdere gelijkwaardige kandidaten in dezelfde woning geïnteresseerd zijn, dan zal er voor de desbetreffende woning worden geloot door de makelaar (het is niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn).

In deze fase van het plan wordt er gewerkt met twee overeenkomsten: de koopovereenkomst (waarbij je de grond koopt van de projectontwikkelaar) en een aannemingsovereenkomst (waarin je de aannemer opdracht geeft tot het realiseren van je woning). De makelaar geeft je graag meer informatie en een toelichting hierop.

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht van de woning. Ook de aansluitkosten van de nutsvoorzieningen (zoals water en elektra) en de kosten van de kadastrale inmeting zijn inbegrepen.

Dat er een woning voor je wordt gereserveerd betekent dat we deze woning niet aan een andere kandidaat kunnen aanbieden. We spreken een reserveringsperiode met je af en binnen welke termijn je moet beslissen of je wel of niet gaat kopen.

De financiering van een nieuwbouwwoning is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken dan bij het kopen van een bestaande woning. Wanneer start je precies met betalen? Hoe ga je om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dien je nog meer rekening te houden? Onze makelaar kan je hierover goed informeren, en natuurlijk kun je zelf een hypotheek-adviseur in de arm nemen.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning dien je altijd rekening te houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek en notariskosten voor de hypotheekakte. Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning. Denk daarbij aan de wand- en vloerafwerking en de tuininrichting.

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit standaard een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Hier mag je gebruik van maken. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door op tijd de ontbinding aan te vragen, aangevuld met tenminste één schriftelijke afwijzing van een geldverstrekker.

De woning

Alle nieuwbouwwoningen hebben minimaal energielabel A, de woningen in “Het venster van Made” dus ook. Dat is goed voor het milieu, je portemonnee en bovenal: goed voor vele jaren duurzaam woonplezier!

Zeker, er zijn mogelijkheden om de nieuwbouwwoning aan je woonwensen aan te passen. Wij maken hiervoor een standaard lijst waaruit je kan kiezen. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan een uitbouw of een dakkapel. Je wordt te zijner tijd uitgenodigd voor een gesprek met onze kopersbegeleidster om de mogelijkheden te bespreken.

In deze fase van het plan kan dat zeker! De patiowoningen hebben standaard een slaapkamer en een badkamer op de begane grond en op de 1e verdieping wordt een tweede slaapkamer gerealiseerd. De aangebouwde bergingen van de twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande (vrijstaand-geschakelde) woningen kunnen daarnaast uitgebreid/aangepast worden met een extra verblijfsruimte (bijvoorbeeld een slaapkamer). Bespreek je individuele wensen met de kopersbegeleidster.  

De woning wordt standaard niet voorzien van een keukeninrichting. Er is wel voor ieder type woning een voorstel in de vorm van een aanbiedingskeuken. Natuurlijk kan je deze aanpassen naar je eigen wensen.

Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys in Waardenburg heeft voor elk woningtype een aanbiedingskeuken uitgewerkt. Je bent ook vrij om te kiezen voor een andere/eigen keukenleverancier. De kopersbegeleidster vertelt je in een persoonlijk gesprek graag over de procedures en voorwaarden.

In de koopsom is sanitair en tegelwerk begrepen zoals dat in de technische omschrijving wordt gespecificeerd. Ook hier kan je andere keuzes maken bij de projectshowroom. Voor het bekijken en eventueel wijzigen van het sanitair en tegelwerk word je te zijner tijd door Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys uitgenodigd.

De realisatie

Van der Heijden bouw en ontwikkeling uit Schaijk is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de realisatie, de verkoop en de uitvoering. Zij bouwen dus ook de appartementen en woningen in Fase 1 en 2 in “Het venster van Made”.

Dat is inderdaad het geval. Van der Heijden bouwt voor Van Iersel Geveltechniek een nieuwe fabriek in Breda. Als deze draait kan de oude fabriek worden gesloopt en het terrein bouwrijp gemaakt.

Dit is de laatste fase van “Het venster van Made”; er zal dus geen volgende fase meer komen.

Van de Water Makelaars

Karin van de Erve
Makelaar | Wonen
Karin van de Erve

Hebben wij je enthousiast gemaakt over dit project? Wellicht kunnen wij je verder helpen!

Mocht je een vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op!

© Copyright - Het venster van Made