Veel gestelde vragen

Alles wat je moet weten

Het kopen van een nieuwbouwappartement werkt anders dan het kopen van een bestaand appartement. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwappartement vind je hieronder. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Het plan

In de tweede fase worden 21 koopappartementen gerealiseerd. Er komen 7 verschillende types en de appartementen variëren in woonoppervlakte tussen ca. 77 m² en ca. 120 m².

In de eerste fase worden 33 woningen gerealiseerd. De derde fase bestaat voorlopig uit 31 koopwoningen; in deze fase worden geen appartementen meer gerealiseerd. Het is de bedoeling dat er totaal 85 wooneenheden komen.

Nee. Deze appartementen zijn specifiek voor dit plan en deze locatie ontworpen.

Het kopen van een appartement

Voor de verkoop hebben wij makelaarskantoor Van de Water ingeschakeld. Zij zijn bij uitstek je gesprekspartner voor allerlei vragen op het gebied van de aankoop van een nieuwbouwappartement. Vandaar dat je, indien er een appartement aan je wordt toegewezen, wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarbij alle ins en outs worden besproken.

Zeker, er is van Fase 2 een brochure beschikbaar. Druk hier om alle verkoopstukken te downloaden. Liever een gedrukte versie? Maak dan vanwege de RIVM-richtlijnen telefonisch eerst een afspraak met de makelaar om deze op te komen halen!

Een optie nemen op een appartement is op dit moment nog niet mogelijk. Via het voorkeur-/keuzeformulier kun je je tot 1 maart a.s. (12.00 uur) inschrijven voor de appartementen(en) van je voorkeur. Dit formulier kunnen we eventueel ook samen met de brochure naar je toesturen, deze kun je dan invullen en daarna inleveren bij de makelaar. Na de inschrijftermijn worden de appartementen toegewezen.

Uitgangspunt voor de toewijzing is dat er naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers wordt gestreefd en we zullen dan ook toewijzen aan de meest concrete kandidaten. Mocht na inventarisatie van de inschrijvingen blijken dat er meerdere gelijkwaardige kandidaten in hetzelfde appartement geïnteresseerd zijn, dan zal er voor het desbetreffende appartement worden geloot door de makelaar (het is niet mogelijk om hierbij aanwezig te zijn).

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht van het appartement. Ook de aansluitkosten van de nutsvoorzieningen (zoals water en elektra), de kosten van de kadastrale inmeting, de verzekering tijdens de bouw, legeskosten van de gemeente en de kosten van Woningborg zijn inbegrepen.

Dat er een appartement voor je word gereserveerd, betekent dat we dit appartement niet aan een andere kandidaat kunnen aanbieden. We spreken een reserveringsperiode met je af en binnen welke termijn je moet beslissen of je wel of niet gaat kopen.

De financiering van een nieuwbouwappartement is een specialisme. Er komen andere vragen bij kijken dan bij het kopen van een bestaand appartement. Wanneer start je precies met betalen? Hoe ga je om met dubbele woonlasten? Met welke extra kosten dien je nog meer rekening te houden? Onze makelaar kan je hierover goed informeren, en natuurlijk kun je zelf een hypotheek-adviseur in de arm nemen.

Er wordt gebruik gemaakt van een koop-/aannemingsovereenkomst conform het model van Woningborg. In deze overeenkomst wordt de aankoop van het appartementsrecht en de bouw van het complex vastgelegd.

Bij het kopen van een nieuwbouwappartement dien je altijd rekening te houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek en notariskosten voor de hypotheekakte. Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van het appartement. Denk daarbij aan de wand- en vloerafwerking.

In de koop-/aannemingsovereenkomst zit standaard een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Hier mag je gebruik van maken. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door op tijd de ontbinding aan te vragen, aangevuld met tenminste één schriftelijke afwijzing van een geldverstrekker.

We verwachten omstreeks de zomer van 2021 te kunnen starten met de verkoop van de woningen in de derde en laatste fase.

Het appartement

Alle nieuwbouwappartementen hebben minimaal energielabel A; de appartementen in “Het venster van Made” dus ook. Bovendien zijn deze appartementen BENG-ready (bijna energieneutraal gebouw – voorbereid). Dat is goed voor het milieu, je portemonnee en bovenal: goed voor vele jaren duurzaam woonplezier!

Zeker, er zijn mogelijkheden om het nieuwbouwappartement aan je woonwensen aan te passen. Wij maken hiervoor een standaard lijst waaruit je kunt kiezen. Je wordt te zijner tijd uitgenodigd voor een gesprek met onze koper begeleidster om de mogelijkheden te bespreken.

Je krijgt een voorstel in de vorm van een aanbiedingskeuken. Natuurlijk kun je deze aanpassen naar je eigen wensen.

Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys in Waardenburg heeft voor elk type appartement een aanbiedingskeuken uitgewerkt. Je bent ook vrij om te kiezen voor een andere/eigen keukenleverancier. De koper begeleidster vertelt je in een persoonlijk gesprek graag over de procedures en voorwaarden.

In de koopsom is sanitair en tegelwerk begrepen zoals dat in de technische omschrijving wordt gespecificeerd. Ook hier kun je andere keuzes maken bij de projectshowroom. Voor het bekijken en eventueel wijzigen van het sanitair en tegelwerk word je te zijner tijd door Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys uitgenodigd.

Ieder appartement wordt voorzien van een videofoon-installatie. Je kunt daarmee controleren wie er bij de hoofdentree staat zodat je daarna de hoofdtoegangsdeur kunt openen. De buitendeuren en -ramen van het gebouw en de appartementen worden voorzien van deugdelijk inbraak-werend hang- en sluitwerk.

Zowel de parkeerplaatsen als de bergingen zijn gesitueerd op de begane grond. De toegangen tot de parkeergarages zijn voorzien van een elektrisch bedienbare garagedeur. Je ontvangt hiervoor een handzender.

De appartementen krijgen geen gasaansluiting. In ieder appartement wordt een eigen lucht/water combi warmtepomp aangebracht. Deze warmtepomp voorziet het appartement van verwarming en warm water.

Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats en berging op de begane grond. De parkeerplaatsen en de bergingen zijn gekoppeld aan het appartement. In de brochure kun je zien welke parkeerplaats en welke berging bij ieder bouwnummer hoort. Wijzigingen hierin zijn niet mogelijk.

Er is een partij ingeschakeld voor het opstarten van de VvE en het beheer van het eerste jaar. Deze partij heeft alvast een globale berekening gemaakt  en de hoogte van de servicekosten is mede afhankelijk van de grootte van het appartement. Een indicatie kunnen we wel geven: dit zal ongeveer  tussen € 150 en € 225 per maand zijn.

De realisatie

Van der Heijden bouw en ontwikkeling uit Schaijk is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de realisatie, de verkoop en de uitvoering. Zij bouwen dus ook de woningen in Fase 1 en 3 in “Het venster van Made”.

Naar verwachting start de bouw in het najaar van 2021. In de zomer van 2022 kunnen dan de eerste appartementen worden opgeleverd. Eén en ander uiteraard onder voorbehoud, afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde vergunningen en voldoende verkochte appartementen. Let op! Hieraan kunnen uitdrukkelijk geen rechten worden ontleend.

De aanvraag voor de omgevingsvergunning is eind 2020 ingediend en deze wordt op dit moment door de gemeente behandeld.

Mocht de aannemer tijdens de bouw onverhoopt failliet gaan, dan zorgt Woningborg normaal gesproken voor afbouw of zij verstrekken een schadeloosstelling (één en ander conform de Garantie- en Waarborgregeling).

Van de Water Makelaars

Karin van de Erve
Makelaar | Wonen
Karin van de Erve

Hebben wij je enthousiast gemaakt over dit project? Wellicht kunnen wij je verder helpen!

Mocht je een vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op!

© Copyright - Het venster van Made